עד לפני כמה עשורים, תחום אריזות המזון עוד היה בחיתולים. כיום, עם התקדמות הטכנולוגיה, רוב מוצרי המזון שאנו רוכשים מדי יום ביומו נמכרים באריזות מסוגים שונים. אריזות מזון מאפשרות להגן על המוצר מפני פגיעות מכניות או חבלות, מגנות על המוצרים השונים מפני נזקי לחות או רטיבות וכמובן שכל זה מבלי לכתוב מילה אחת על היתרונות הגלומים באפשרות לעצב ולמתג את המוצר באמצעות האריזה המיוחדת שלו ובכך לבדל אותו מהמוצרים של המתחרים.
כיצד מייצרים אריזות מזון?
קיים מגוון רחב מאד של טכניקות ייצור אריזות למזון. שתי טכניקות בהן נעשה שימוש נפוץ במיוחד הן:
- ואקום פורמינג – טכניקה זו מאפשרת ליצור אריזות המקבלות את צורת המוצר. האריזה למעשה מיוצרת על המוצר עצמו באמצעות ואקום המביא למתיחה של חומר הגלם השקוף על פני המוצר.
כל המוצרים הנמכרים כיום ברשתות השיווק, פחות או יותר, עטופים באריזות מסוגים שונים, למעט אולי מוצרי בשר טריים, לחם אחיד, פירות וירקות. עם זאת, לאחרונה התחלנו לראות על המדפים גם ירקות ופירות הנתונים בתוך אריזות, כשבדרך כלל מדובר על ירקות ופירות איכותיים מהרגיל שקיים צורך לבדל אותם משאר המוצרים בקטגוריה זו. בין אם מדובר על שרוולי פלסטיק שנועדו להגן על עוגיות פריכות ובין אם מדובר על אריזות פלסטיק למוצרים עדינים במיוחד, כמו למשל קרמבו, אין ספק שהדרך הטובה ביותר למתג את המוצר ולהגן עליו מפני סוגים שונים של מפגעים, היא לארוז אותו באמצעות אריזות מזון ייעודיות.
אם אתם מעוניינים לקבל מידע נוסף לגבי אריזות מזון ואם אתם מעוניינים לתאם פגישת ייעוץ בנוגע לאריזה חדשה שאתם מעוניינים לעצב, זה הזמן ליצור קשר עם המומחים של חברת אופטימום אריזות מוצרים בע"מ. חברת אופטימום אריזות מוצרים בע"מ מתמחה בייצור מגוון רחב של אריזות למזון וכן מספקת שירות אקסקלוסיבי של ייצור אריזות מותאמות אישית לרבות הזמנות קטנות.